Juridische dienstverlening voor leden

Als lid kun je voor deskundig juridische advies terecht bij de NVvPO. Bij onze juridische afdeling kun je informatie en advies inwinnen over arbeidsrechtelijke zaken, zoals salariƫring en arbeidsvoorwaarden en allerhande vragen over de toepassing op de cao Huisartsenzorg. NVvPO is immers de cao partner voor praktijkondersteuners, praktijkverpleegkundigen en praktijkmanagers.

Zo nodig schakelt de NVvPO een advocaat in, indien je daarvoor toestemming geeft. De NVvPO heeft daartoe een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met Aelan-advocaten. Aan dit kantoor is Frits Henstra verbonden. Frits is de cao onderhandelaar namens de NVvPO, advocaat en mediator.

Nadat de NVvPO besloten heeft dat de inmenging van de advocaat nodig is heb je recht op maximaal een uur kosteloos advies (per kalenderjaar) van Aelan advocaten. Mocht blijken dat de beantwoording van de vragen meer tijd kost, dan kun je gebruik maken van het speciaal voor NVvPO leden gereduceerde tarief van Aelan advocaten. De kosten hiervan zijn dan voor eigen rekening.