NVvPO DOET! PODCASTS

Sport en Leefstijl

18-06-2024
Sport en Leefstijl

De NVvPO in gesprek met NOC*NSF over hoe sport en zorg samenwerken om meer mensen in beweging te krijgen.

Weet wat je slikt

07-05-2024
Weet wat je slikt

In deze aflevering duiken we dieper in een onderwerp dat vaak onderbelicht blijft: het slikken van kruidenmiddelen in combinatie met medicijnen en de gevaren hiervan.

Taboe en onwetendheid

05-03-2024
Taboe en onwetendheid

Soms kun je het vermoeden krijgen dat een kind of een volwassene thuis niet veilig is. Waar kun je ─ vanuit jouw rol als praktijkondersteuner ─ op letten en wat kun je doen?

Sociale veiligheid

06-02-2024
Sociale veiligheid

Wat gebeurt er als de plek waar je je veilig zou moeten voelen, juist een omgeving wordt waarin onveiligheid heerst?

De keurmerken

05-12-2023
De keurmerken

Veel leden hebben vragen over hun diploma’s en certificaten. Wat betekent het nu eigenlijk om een diploma of certificaat te hebben? Ben ik daarmee HBO opgeleid?

Maak SMR bespreekbaar

03-10-2023
Maak SMR bespreekbaar

De allereerste geaccrediteerde podcast van NVvPO DOET! In deze podcast bespreken we hoe Very Brief Advice (VBA+) een krachtig hulpmiddel biedt om patiënten te motiveren om te stoppen met roken en waarom het van belang i…

Functiewaardering

09-09-2023
Functiewaardering

In deze podcast spreekt directeur-bestuurder Anika Corpeleijn met Frits Henstra en Berry van Bruchem over functie en functiewaardering. In de podcast vertellen ze meer over wat het proces van functiewaardering en beantwo…

Palliatieve Zorg

05-09-2023
Palliatieve Zorg

Anika Corpeleijn (directeur/bestuurder NVvPO) en Saskia Sielias (NVvPO) gaan in gesprek met Sander de Hosson (longarts), Petra de Witte (POH-ouderenzorg) en Jolanda Dekker (POH-oncologie) over palliatieve zorg.

Competentieprofiel Leefstijl

05-07-2023
Competentieprofiel Leefstijl

Anika Corpeleijn (directeur/bestuurder NVvPO) spreekt met Elianne de Kat (praktijkondersteuner), Nicole de Groot (Voeding Leeft) en Saskia Sielias (kwaliteitsmedewerker NVvPO) over het competentieprofiel Leefstijl.

Samenwerking

27-03-2023
Samenwerking

Petra Portengen (directeur/bestuurder NVvPO) spreekt met praktijkverpleegkundige Paulien Lunter en praktijkondersteuner Annemieke van der Zon over de samenwerking tussen de verschillende zorglijnen.

Mindfulness

21-02-2023
Mindfulness

Drie deskundigen nemen je aan de hand van hun ervaringen mee in de wereld van mindfulness in de huisartsenpraktijk.

Dag van het Werkplezier

31-01-2023
Dag van het Werkplezier

Vandaag, 31 januari, is het de Dag van het Werkplezier. De NVvPO heeft een speciale podcast opgenomen over dit thema. Heel veel luisterplezier!

Positieve gezondheid

07-12-2022
Positieve gezondheid

Er is veel aandacht voor positieve gezondheid en leefstijl. Ook in het onlangs gesloten Integraal Zorg Akkoord. Hoe gaan de huisarts en POH hiermee om? En hoe reageren patiënten?

Podcast: Huisartsenzorg is ook onze zorg!

27-06-2022
Podcast: Huisartsenzorg is ook onze zorg!

Deze podcast aflevering is speciaal opgenomen voor de actie van 27 juni t/m 1 juli in samenwerking met diverse beroepsorganisaties uit de huisartsenzorg.

Podcast: Moet er een POH PLUS komen of niet?

19-05-2022
Podcast: Moet er een POH PLUS komen of niet?

Er zijn verschillende specialisaties in de rol van de Praktijkondersteuners. In de salaristabellen Huisartsenzorg zien we deze ontwikkeling echter nog niet terug, terwijl we daar in de praktijk wel de behoeftevraag van o…