LID WORDEN?

Wij zijn er voor alle praktijkondersteuners en praktijkverpleegkundigen in de eerstelijnszorg!

Er zijn veel voordelen aan het NVvPO lidmaatschap. Naast dat wij de belangenbehartiger aan de cao-tafel zijn, hebben wij een bestuurszetel bij Stichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg (SSFH). Tevens zitten wij aan tafel bij het ministerie, de zorgverzekeraars, verschillende zorggroepen, Hogescholen en samenwerkingsverbanden met andere beroepsverenigingen.

Als lid ontvang je:

  • 6 x per jaar het Tijdschrift voor Praktijkondersteuners en Praktijkverpleegkundigen (TvPO) t.w.v. € 125,-
  • Kosteloze registratie in het Kwaliteitsregister voor Praktijkondersteuners en Praktijkverpleegkundigen t.w.v. € 84,-
  • Juridische ondersteuning van advocaat bij (mogelijk) conflict met werkgever t.w.v. € 286,- en overige juridische vragen kun je voorleggen aan onze juridische afdeling
  • Korting op deelname aan NVvPO DOET! activiteiten
  • Ledenvoordelen bij onze samenwerkingspartners

Via ‘Inloggen’, het speciale ‘Mijn NVvPO’ gedeelte voor onze leden op onze website, kun je diverse werk gerelateerde bestanden downloaden. Door onze samenwerking met Medischescholingen.nl krijg je toegang tot een tool waarmee je jouw persoonlijke opleidingsplan kunt samenstellen en op eenvoudige wijze het geaccrediteerde scholingsaanbod kunt bekijken en op inschrijven.

Om als zorgprofessional je kennis nog meer te verbreden, heeft de NVvPO ledencirkels, expertgroepen, een Medische Vakcommissie en een Ledenraad waar leden met elkaar het beleid bepalen. Als lid kun je bij een van deze groepen aansluiten en meedenken in wat nodig is ten behoeve van de ontwikkelingen van het vak en de verschillende specialisaties en meekijken en adviseren rondom de richtlijnen en protocollen van toepassing in de eerstelijnszorg.

Contributie

De NVvPO heeft twee lidmaatschappen:

  1. De contributie voor een standaard NVvPO lidmaatschap is in 2024 € 118,- per jaar. Het lidmaatschap geldt voor een kalenderjaar en wordt automatisch verlengd. Wil je je lidmaatschap opzeggen, dan dien je dit te doen voor 1 december van het kalenderjaar*.
  2. De contributie voor een student lidmaatschap is in 2024 € 59,– per jaar. Een student lidmaatschap is mogelijk voor de duur van maximaal 24 maanden en wordt vervolgens aan het begin van een kalenderjaar automatisch omgezet naar een standaard lidmaatschap. Wil je je lidmaatschap opzeggen, dan dien je dit te doen voor 1 december van het kalenderjaar*. 

Wil je alleen deelnemen aan het kwaliteitsregister en geen lid worden, dan betaal je in 2024 € 84,- (inclusief de 5-jaarlijkse kosten voor (her)registratie). Wil je je deelname aan het kwaliteitsregister opzeggen, dan dien je dit te doen voor 1 december van het kalenderjaar*.  

De factuur van het lidmaatschap of voor deelname aan het kwaliteitsregister wordt per e-mail verzonden. Het is daarom belangrijk dat je je e-mailadres actueel houdt. Je kunt je persoonlijke gegevens eenvoudig wijzigen door in te loggen via ‘Mijn NVvPO’. Meer info over inloggen en je gegevens wijzigen: kijk hier.

De werkgever vergoedt volgens de cao Huisartsenzorg 70 procent van de lidmaatschapskosten. Kijk hier voor meer informatie over welke kosten je werkgever vergoedt van het lidmaatschap.

*Voor de overgang van 2024 naar 2025 geldt: als je wilt dat je lidmaatschap per 1-1-2025 stopt, dan dien je vóór 1 december 2024 op te zeggen. Ditzelfde principe van opzeggen voor 1 december in het voorgaande jaar geldt en gold voor 2023 en de jaren hiervoor. Opzeggen van het lidmaatschap kun je doen door middel van het invullen van het contactformulier met als onderwerp Lidmaatschap en onder vermelding van je naam en lidnummer.