COVID-vaccinatie via huisarts: denk mee en geef input

04-12-2020

Achter de schermen is de NVvPO, samen met haar collega-verenigingen in de huisartsenvoorziening druk in gesprek met de LHV over de aankomende coronavaccinaties. Op 24 november jl. stemde de LHV Ledenraad in met een rol voor huisartsen in de COVID-vaccinatie.

Terwijl er nog veel onduidelijk is, betekent dit voor de doktersassistenten, praktijkondersteuners en praktijkmanagers dat er in de voorbereiding en straks in de uitvoering werk aan de winkel is.
Aan de LHV hebben wij aangegeven dat input vanuit het huisartsenteam c.q. deze functies essentieel is om de vaccinatie voor de praktijk goed uitvoerbaar te maken. De NVvPO heeft in een eerdere fase 6 praktijkondersteuners en praktijkverpleegkundigen gevraagd wat belangrijke zaken zijn om mee te nemen ter voorbereiding. Vier hoofdthema’s waren hierbij van belang:

1. Doelgroep door overheid laten bepalen
2. Juiste en reële vergoeding
3. Werkdruk en Organisatie (komt veelal op schouders DA, POH, PM)
4. Verantwoordelijkheid en Veiligheid

De LHV herkent zich in deze thema’s en heeft ons gevraagd de praktische vragen te inventariseren en aan hen voor te leggen. Zodat zij zeker weten dat zij het geheel overzien en ter voorbereiding de vragen goed kunnen beantwoorden. Het gaat hierbij om vragen of input betreffende het gehele vaccinatieproces: van het opslaan van vaccins op -70 graden tot en met het afgeven van een COVID-vaccinatieverklaring.

Heb jij praktische tips voor ons, geef deze door via www.nvvpo.nl/contact

Wij verzamelen alle reacties en brengen dat in bij de LHV, zodat de COVID-vaccinaties straks goed en soepel verlopen. In verband met de voortgang richting LHV en ministerie kun je reageren tot 8 december as.

Plaats een reactie