E-learning ‘Sociale Veiligheid in de huisartsenzorg’ beschikbaar!

25-07-2023

Het Webinar ‘Sociale Veiligheid in de huisartsenzorg’, dat plaats heeft gevonden in mei 2023, is vanaf nu beschikbaar als E-learning. Deze is geschikt voor werkenden in de huisartsenzorg en is geaccrediteerd voor alle beroepsgroepen.

Steeds meer huisartsenorganisaties vragen zich af of er bij hun organisatie een sociaal onveilige werksituatie is. Daarnaast kunnen situaties als het integreren van teams, hiërarchische verhoudingen en de kloof tussen jong en oud in een nieuw team leiden tot een onveilig gevoel op de werkvloer en gespannen arbeidsrelaties. Een sociaal veilige werkomgeving is dus van groot belang en nodig om de zorg te kunnen bieden die patiënten verdienen.

Sociale veiligheid
Het thema sociale veiligheid op de werkvloer staat centraal in deze e-learning. Maar wat is sociale veiligheid nou precies? En welke signalen duiden op een onveilige werksituatie? Welke (eerste) stap kun je als werkgever, maar ook als werknemer zetten? De sprekers geven praktische tips en concrete handvatten om hiermee aan de slag te gaan.

E-learning volgen
De e-learning is gratis toegankelijk via Medische Scholing. Bij een juiste registratie en succesvolle afronding van de toetsvragen krijgen deelnemers een PE-punt toegekend.

Deze e-learning is mede mogelijk gemaakt door SSFH en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en is onderdeel van het activiteitenplan om duurzame inzetbaarheid in de huisartsenzorg te bevorderen.

Plaats een reactie