Huisartsenteams worden ook met prioriteit gevaccineerd

03-01-2021

Zoals je in deze link kunt lezen, heeft VWS bevestigd dat huisartsen een onmisbare schakel in de zorgketen vormen, én dat zij een belangrijke rol in het vaccinatieproces spelen. Daarom is eerder al bepaald dat huisartsen een hoge prioriteit hebben in de volgorde van vaccineren.
LHV heeft een duidelijke afspraak gemaakt met VWS: iedereen die een rol heeft in de huisartsenspoedzorg maakt onderdeel uit van de keten acute zorg en gaat zo snel mogelijk gevaccineerd worden.”

Het is dus de bedoeling dat het hele huisartsenteam met Moderna gevaccineerd wordt (of toch in ieder geval degenen die zelf gaan vaccineren), dat gaat om ongeveer 15.000 mensen.

Mocht dat onverhoopt toch vertraging oplopen dan gebeurt hetzelfde als bij de ziekenhuizen, dan gaat het in eerste instantie alleen om degenen die zelf spoedzorg leveren (bijvoorbeeld spoedvisites, HAP).

Morgen (4 januari 2021) komt de vaccinatiebrief van VWS aan de Tweede Kamer met meer details.

Wij adviseren een ieder om vooral de websites van de LHV/NHG te blijven volgen, je op de nieuwsbrief van het RIVM te abonneren en samen met de praktijkhouder/ huisarts en de rest van het team te blijven overleggen.
Ook wij houden het nieuws goed in de gaten en zijn in gesprek met LHV en NHG. Mocht je een vraag hebben, laat het ons vooral weten via het contactformulier

Plaats een reactie