Leden accreditatie- en registratiecommissie gezocht!

16-11-2023

Leden accreditatie- en registratiecommissie gezocht

Wij zoeken jou!
De Nederlandse Vereniging van Praktijkondersteuners en Praktijkverpleegkundigen (NVvPO) zoekt praktijkondersteuners en praktijkverpleegkundigen (POH/PVK) die de accreditatiecommissie en/of registratiecommissie van het kwaliteitsregister NVvPO komen versterken.

Waarom een kwaliteitsregister?
De NVvPO houdt een actueel register bij van alle geregistreerde praktijkondersteuners en praktijkverpleegkundigen (POH/PVK). Dit kwaliteitsregister is openbaar en erkend door de cao-partijen Huisartsenzorg. POH/PVK die in het kwaliteitsregister staan, kunnen aantonen dat zij hun vak verstaan. Hierdoor zien patiënten, werkgevers, zorgverzekeraars of andere disciplines dat ze te maken hebben met professionals die hun kennis en kunde op peil houden.

Wat doet de accreditatiecommissie?
Als lid van de accreditatiecommissie beoordeel je de accreditatieaanvragen die we van scholingsaanbieders ontvangen. Je toetst onder andere of de scholing aansluit bij het werk van de POH/PVK of het programma inhoudelijk goed in elkaar steekt en of het gevraagde aantal accreditatiepunten overeenkomt met de duur van de scholing.

Wat doet de registratiecommissie?
Als lid van de registratiecommissie beoordeel je individuele dossiers. Vervolgens schrijf je de POH/PVK die voldoet aan de gestelde criteria in het kwaliteitsregister in of je vraagt nadere informatie op bij de praktijkondersteuner / praktijkverpleegkundige beoordeelt deze.

Wat vragen we van jou?
Je bent inhoudelijk geïnteresseerd in ontwikkelingen van het vak. Je hebt affiniteit met scholing en vindt het leuk om deze te beoordelen. Je bent onderdeel van een team. Je hebt regelmatig contact met je collega’s, maar je werkt vooral zelfstandig. Je bent flexibel en digitaal vaardig. We werken voor de accreditatie en registratie met een online (PE-online) systeem. Je hebt gemiddeld een uur in de week beschikbaar voor deze klus.

Wat krijg je ervoor terug?
Voor het accrediteren van opleidingen en het registreren van individuen krijg je, naast veel kennis van nieuwe ontwikkelingen en technologieën, een vergoeding van € 125 euro per maand. Je krijgt de mogelijkheid om een groter netwerk op te bouwen binnen de vereniging en met collega POH/PVK. De werkzaamheden kun je vanuit huis doen.

Meer weten over deze interessante functie?
Wil jij actief bijdragen aan de ontwikkeling en professionalisering van jouw vakgebied, stuur dan een e-mail met een korte motivatie en kort CV naar Rolf Kuilder via rolfkuilder@nvvpo.nl.
Na ontvangst van jouw gegevens neemt hij verder contact met je op. Mocht je het nog niet zeker weten of dit iets voor jou is dan kun je Rolf ook benaderen voor aanvullende informatie.

Plaats een reactie