LHV reageert op brief NVvPO

01-02-2021

De LHV heeft snel en zorgvuldig op onze oproep gereageerd. En hoewel ook zij niet over de prioritering van het vaccineren gaan, want dat is immers aan het ministerie en RIVM, heeft LHV het ministerie afgesproken dat alle medewerkers in de huisartsenzorg het vaccin kunnen krijgen, zodra de huisartsen starten met grootschalig vaccineren. Helaas zijn er nog maar heel beperkt vaccins. “Er is nu slechts voor een zeer beperkte groep een uitzondering gemaakt. Nu het Astra Zeneca vaccin is toegelaten door de EMA zal dat hopelijk snel beschikbaar zijn. Daarmee zitten we vooraan in het totale vaccinatieproces in Nederland. Uiteraard moet, ook nu al, overal veilig gewerkt kunnen worden. Daarvoor zijn er richtlijnen van het RIVM, die de huisartsen volgen” aldus de Landelijk Huisartsen Vereniging.

NVvPO blijft in gesprek met haar collega-beroepsverenigingen en de LHV, NHG en InEen. Mocht je een vraag hebben en of zijn er misstanden te melden met betrekking tot het vaccinatiebeleid en onbeschermd werken, laat het ons dan weten. Wij kunnen dan zo gericht mogelijk antwoord geven en of actie ondernemen.

We adviseren je om samen met je collega’s in gesprek te blijven over jullie veiligheid en verantwoordelijkheid en onze website te blijven volgen alsmede https://www.lhv.nl/actueel/nieuws/corona-281-het-laatste-nieuws-voor-huisartsen en https://corona.nhg.org.

Lees hier het eerder gepubliceerde nieuwsbericht hierover: https://www.nvvpo.nl/nieuws/nvvpo-uit-ernstige-zorgen-om-veiligheid-poh-en-pvk

Plaats een reactie