Nieuw: Competentieprofiel Leefstijl

07-04-2023

De ledencirkel POH & Leefstijl biedt je het competentieprofiel Leefstijl aan. Dit doen we op de dag waarop precies 75 jaar geleden de Wereld Gezondheid Organisatie (WHO) is opgericht.

Leefstijl en preventie zijn belangrijke pijlers van de zorg
De WHO is opgericht met het doel gezondheid te bevorderen zodat iedereen, overal, het hoogste niveau van gezondheid en welzijn kan bereiken. Een doel dat we als NVvPO van harte onderschrijven. Hierbij worden preventie en leefstijl steeds belangrijker. Jullie gaven in 2021 niet voor niets aan dat de NVvPO een taak heeft om leefstijl in de huisartsenpraktijk te ondersteunen (enquête leefstijl en preventie).

Ledencirkel
In 2022 is daarom de ledencirkel POH & Leefstijl opgericht. Met als uitgangspunt het bestuur van de NVvPO te adviseren op het gebied van leefstijl én praktijkondersteuners en praktijkverpleegkundigen te ondersteunen die bezig (willen) zijn met leefstijl.

Opdracht
De concrete opdracht die de ledencirkel zich heeft gesteld is het formuleren van specifieke leefstijl-competenties voor praktijkondersteuners en praktijkverpleegkundigen die zich toeleggen op leefstijl. Deze leefstijlcompetenties:
– zijn aanvullend op het algemene Competentieprofiel POH (2017)

Leefstijlcompetenties downloaden
Met dank aan Sümeyra Bahadir, Birgit Cranenbroek, Denise Haemers, Mireille Huiszoon, Elianne de Kat en Elke Leroy biedt de NVvPO je graag deze set van leefstijlcompetenties aan.
Je kunt deze competenties
hier downloaden.

Plaats een reactie