NVvPO DOET! Innovatief, interactief en inspirerend

27-11-2019

Op donderdag 14 en op 21 november vonden in respectievelijk Nijkerk en Rotterdam de bijeenkomsten van NVvPO DOET! plaats. In Nijkerk waren we te gast bij de HuisartsenService en in Rotterdam bij Breederode Hogeschool. Voor deze nascholing was een origineel en gevarieerd programma opgesteld, dat de deelnemers meer leerde over innovatie, teamdynamica en communicatie.

Kijk hier voor een mooie impressie van de nascholing.

De avond startte met een zogenoemde carrousel, om de deelnemers op te warmen in het innovatieve denken. In kleine groepjes werden de deelnemers langs zes samenwerkingspartners geleid. De SSFH, Breederode Hogeschool, Bayer en Boehringer Ingelheim, The Competence Groep en de HuisartsenService hielden een korte pitch over hun organisatie in relatie tot innovatie. Wat doen zij al en hoe kunnen zij de POH en de toekomstige PVH nog meer ondersteunen?

Aansluitend stond de Grote Verandershow op het programma. In de vorm van een quiz werden de deelnemers plenair meegenomen in een interactieve voordracht over innovatie in de zorg. Hoe innovatief zijn we al? Hoelang duurt het eigenlijk om nieuwe innovaties in de praktijk van de grond te krijgen?

Daarna volgde een presentatie over samenwerking, de rollen die mensen op zich nemen en wat er op dit vlak valt te verbeteren om het zorgproces nog efficiƫnter te laten werken. De Marshmallow Challenge was een gezellige en interactieve manier om dit in de praktijk te ontdekken.

De inspirerende avond werd afgesloten met een korte update over reeds bestaande innovaties in de zorg, waarna er nog gelegenheid was om de informatiemarkt te bezoeken en de sprekers van Bureau Zorginnovatie vragen te stellen.

Plaats een reactie