NVvPO en de huisartsenzorg manifestatie op 1 juli

02-06-2022

Je hebt het vast gehoord. Op vrijdag 1 juli a.s. gaan we naar het Malieveld in Den Haag om ons vereende geluid als huisartsenzorg duidelijk te laten horen.

Problemen
In de huisartsenzorg is de grens bereikt. Bij sommige praktijken lopen de teams al volledig over. We weten dat jij en je collega’s goede zorg willen blijven leveren aan patiënten en cliënten. En dat dit steeds moeilijker wordt vanwege de structurele problemen in de zorg. Bezuinigingen, wachtlijsten bij GGZ-instellingen en in de Jeugdzorg, regelgeving en Paarse Krokodillen …
De problemen in de zorg zijn groot en veel daarvan belandt in de huisartszorg. Dat kan zo niet doorgaan vinden wij als NVvPO, samen met een aantal huisartsenverenigingen en beroepsverenigingen in de huisartsenzorg.

Manifestatie
Tijdens de manifestatie op het Malieveld vragen wij, samen met de huisartsen en andere beroepsgroepen, aandacht voor de oplossingen die nodig zijn om de huisartsenzorg voor de toekomst te behouden. Daarvoor vragen we actie van minister Kuipers!

Actieweek
Voorafgaande de manifestatie is er een actieweek (27 t/m 30 juni). Achter de schermen bereiden we een en ander voor waardoor het dagelijks werk van de praktijkondersteuner en praktijkverpleegkundige ook beter en realistisch in beeld komt. Mocht je hier als NVvPO-lid aan willen bijdragen, neem dan gerust contact met ons op.

Meer info volgt
In een e-mail ontvangen alle leden van de NVvPO binnenkort hierover meer informatie. Via onze website en social media houden we alle andere zorgprofessionals op de hoogte.

Plaats een reactie