Overhandiging petitie: Stop de afbraak van de POH-s, bezuinig niet op preventie en zorgcoördinatie!

29-12-2021

Middels de petitie ‘Stop de afbraak van de POH-s, bezuinig niet op preventie en zorgcoördinatie!’ vragen huisartsen, praktijkondersteuners en de NVvPO het nieuw ingevoerde inkoopbeleid van Zilveren Kruis, betreffende de financiering van de praktijkondersteuner, anders te regelen. Door de financiering van de POH’s afhankelijk te maken van consulttarieven, komt veel niet-direct patiënt gebonden zorg in gevaar.

Op woensdagmiddag 29 december is de petitie tegen deze nieuwe inkoopmaatregelen overhandigd aan een woordvoerder en aan beleidsmedewerkers van Zilveren Kruis in Leiden. De petitie is ruim 1900 keer ondertekend. Wederom heeft de NVvPO aan de bel getrokken en haar zorgen geuit. We zijn benieuwd hoe Zilveren Kruis hiermee omgaat en hopen dat onze zorgen heel serieus genomen worden.

Vanavond besteedt Hart van Nederland aandacht aan de overhandiging van deze petitie. In dit item o.a. een kort interview met NVvPO directeur/voorzitter Petra Portengen en Linda Vink die namens alle praktijkondersteuners het woord voert en een inkijkje geeft in haar praktijk.

Lees ook:
Zorgverzekeraars: een update 23-12-2021
De spin in het web in de problemen 27-12-2021

Plaats een reactie