pohportaal als spreekuur assistent

16-05-2023

De NVvPO heeft samen met artsportaal het pohportaal.nl ontwikkeld. Het portaal is dé medische startpagina en zoekmachine voor Praktijkondersteuners en Praktijkverpleegkundigen.

Door de bomen het bos…
Heel veel informatie is digitaal te vinden. En digitale informatie breidt zich iedere dag weer verder uit. Soms zie je door de bomen het bos niet meer en is het overzicht ver te zoeken. Dit komt omdat elke organisatie zijn informatie aanbiedt op een eigen website. Waar begin je met zoeken, zonder dat je via Google wordt overspoeld door irrelevante, gesponsorde of onbetrouwbare bronnen?

Waarom pohportaal?
De NVvPO vindt het belangrijk dat jij tijdens je spreekuur snel betrouwbare medische informatie kunt opzoeken. Je wil vooral snel een antwoord op je vraag, want je tijd is schaars en besteed je het liefst aan je patiënt/cliënt. Pohportaal helpt je hierbij, structureert medische informatie en brengt naslagwerken op één plek samen.

Startpagina en zoekmachine
Het portaal bestaat uit een medische zoekfunctie en een startpagina. De startpagina is tot stand gekomen in samenwerking met de Medische Vakcommissie. Op deze manier is de startpagina voorzien van links naar websites en documenten die voor jou als praktijkondersteuner en of praktijkverpleegkundige relevant zijn. Door een klacht of diagnose in te typen in de zoekfunctie, word je doorgelinkt naar de meest actuele informatie.

Wij denken hiermee het gericht vinden van de juiste informatie te versnellen en te vereenvoudigen. En nodigen je van harte uit om pohportaal te gebruiken!

Plaats een reactie