Start programma ‘Goed voor elkaar’ voor een vitale huisartsenzorg

04-09-2019

Hoe zorg jij ervoor dat je met plezier naar je werk gaat?
Om in de huisartsenzorg werkgevers en werknemers -zoals doktersassistenten, praktijkondersteuners, praktijkverpleegkundigen en praktijkmanagers- verder te helpen met het praktisch vormgeven van ‘duurzaam inzetbaar’, bundelen de cao-tafel Huisartsenzorg en Stichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg (SSFH) hun krachten met het programma ‘Goed voor elkaar’.

Huisartsenzorg
De huisartsenzorg is een prachtige sector om in te werken en dat weet jij als geen ander. Nergens staat de persoonlijke patiëntenzorg zo centraal. Samen met je werkgever ben je verantwoordelijk om nu en in de toekomst duurzaam inzetbaar te blijven. Maar wat betekent dat nou eigenlijk? En vooral: hoe breng je dit in de praktijk? Wat heb je daarbij nodig van elkaar, van het team, van je werkgever?

Start programma
‘In Gesprek’ is een serie video-interviews met professionals uit de huisartsenpraktijk. De eerste vier gesprekken vormen de start van het programma ‘Goed voor elkaar’. Er wordt gesproken over hoe zij ervoor zorgen dat ze elke dag hun werk doen en inrichten, zodat ze vitaal en met plezier naar het werk blijven gaan. De interviews vind je de komende tijd op onze social media kanalen.

Herkenbaar logo
Het programma herken je aan het ‘Goed voor elkaar’-logo. We zeggen hiermee dat je zowel ‘goed voor elkaar moet zijn’ zodat je blijvend goed voor je patiënten kunt zijn.

Zorgvraag complexer
De vraag naar huisartsenzorg is in de afgelopen jaren flink gegroeid en de zorgvraag is daarbij ook complexer geworden. Dit brengt een hogere werkdruk met zich mee en dat is elke dag weer merkbaar in iedere huisartsenpraktijk en gezondheidscentrum. Als werknemer moet je zelf initiatief nemen om interessant en inzetbaar te blijven voor je huidige of volgende werkgever. En als werkgever speel je een belangrijke rol in dat proces en moet je daarnaast investeren in jezelf, als huisarts, als werkgever en als ondernemers. En dus is het belangrijk dat werkgevers en werknemers op tijd met elkaar in gesprek gaan over de inhoud van het werk en dat wat ieder nodig heeft om goed te kunnen werken.

Hulpmiddelen
‘Goed voor elkaar’ helpt jou met praktische handvatten. Hoe ga jij de dialoog aan met je werknemer of werkgever over wat er nodig is om duurzaam inzetbaar te blijven? Met welke middelen kun je het werkplezier bevorderen en hoe blijf je fit? Wat is nodig om mentaal krachtig te blijven? En ook wat zijn de scholingsmogelijkheden of hoe kan ik me verbreden in mijn functie of vakgebied?

‘Goed voor Elkaar’ is een initiatief van SSFH en de cao-partijen Huisartsenzorg (LHV, InEen, NVDA, NVvPO, FNV Zorg & Welzijn en CNV Zorg & Welzijn).

Meer informatie
https://www.ssfh.nl/goed-voor-elkaar/
Persbericht

In gesprek
Bart Maats (Huisarts) https://youtu.be/AQH9sLfLz1E
Judith Ran (Doktersassistente)
Diana Lucassen (Huiarts)
Elianne de Kat (Praktijkonderteuner)

Wat maakt je werk zo leuk?
Hoe werk je samen?
Wat zijn de uitdagingen?
Hoe ontwikkel je jezelf?
Hoe zorg je voor je eigen gezondheid?

Plaats een reactie