Vacature: lid onafhankelijke accreditatiecommissie NVvPO

01-05-2019

Jaarlijks ontvangt de NVvPO van een groot aantal opleidingsinstituten, scholingsinstellingen en andere kennisverbreders accreditatie aanvragen ten behoeve van de ontwikkeling van de praktijkondersteuner in de Huisartsenzorg en Gezondheidscentra. Een onafhankelijke commissie beoordeelt de aanvragen en kent de punten aan bij – en nascholing voor praktijkondersteuners toe. Omdat de praktijkondersteuner hbo-opgeleid is, gaan wij ervan uit dat de geboden nascholing minimaal hbo-niveau is en dat het didactische model passend is voor de doelgroep. Daarnaast zien wij de trend dat de praktijkondersteuner zich steeds meer gaat specialiseren en dat de nascholing hier meer verdiepend op ingaat.

Voor alle specialismen wordt nascholing aangeboden
De accreditatiecommissie krijgt onder andere aanvragen voor de generalistische praktijkondersteuner somatiek, de generalistische praktijkondersteuner GGZ, de praktijkondersteuner ouderen, complementaire zorg, positieve gezondheid en ook op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Tevens is de opleidingsbehoefte van de praktijkondersteuner divers. Naast dat er een grote groep ervaren praktijkondersteuners is, zijn er ook vrouwen en mannen die onlangs gestart zijn, praktijkondersteuners die als zelfstandige werken, bij een kleine werkgever in dienst zijn of juist bij een grote zorggroep hun werkzaamheden uitvoeren. Een breed scala aan nascholing is dus wenselijk en wordt dan ook aangeboden.

Onafhankelijke beoordeling
Als beroepsvereniging vinden wij het absoluut belangrijk dat de kwaliteit van deze scholing onafhankelijk beoordeeld moet worden en professioneel geborgd moet zijn. De accreditatiecommissie bestaat uit drie leden, die onafhankelijk van de vereniging en andere stakeholders bovenstaande kan beoordelen en in onderling overleg de juiste punten kan toekennen aan de aangeboden bij – en nascholing.

Wij zijn op zoek naar jou!
Vanwege het vertrek van een van de commissieleden, is er een plaats vrijgekomen voor jou. Voor deze werkzaamheden staat een gepaste beloning in een gepaste vorm.
Wij verwachten dat jij:

  • het brede werkveld kent;
  • bewust bent van de nodige kwaliteitseisen;
  • leergierig bent;
  • de vraag achter de vraag kunt stellen;
  • (enigszins) een didactische achtergrond hebt of bereid bent je hierin te verdiepen;
  • minimaal 2 uur per week tijd hebt om beoordelingen te kunnen doen;
  • een eigen werkplek hebt waar jij deze beoordelingen kunt doen.

Reageren?
Vind jij het interessant om je te verdiepen in de ontwikkeling en nascholing van de praktijkondersteuner? Wil je bijdragen hieraan door plaats te nemen in de onafhankelijke accreditatiecommissie? Stuur dan voor 15 mei aanstaande een mail naar Rolf Kuilder (voorzitter onafhankelijke accreditatiecommissie) rolf.kuilder@nvvpo.nl, met hierin een korte motivatie en je CV. Rolf voert samen met Karin de Boer (beleidsmedewerker NVvPO) de gesprekken.

Vragen naar aanleiding van de vacature?
Heb je nog vragen naar aanleiding van bovenstaande, stuur dan een mail naar rolf.kuilder@nvvpo.nl of karin.de.boer@nvvpo.nl

Plaats een reactie