Vaccinatie huisartsenpersoneel gaat via GGD verlopen

05-03-2021

Omdat in de meeste provincies de komende weken nog geen vaccins worden geleverd aan huisartsenpraktijken, krijgen medewerkers de mogelijkheid om zich via de GGD te laten vaccineren. Praktijkhouders kunnen de zorgverleners in hun praktijk hiervoor een uitnodigingsbrief sturen, zodat zij een vaccinatieafspraak kunnen plannen bij de GGD.

Vaccineren via GGD
Zorgpersoneel in de huisartsenpraktijken wordt in principe gevaccineerd op het moment dat zij de vaccins binnenkrijgen om de eerste patiënten mee te vaccineren. Huisartsenpraktijken in Zeeland, Limburg, Noord-Brabant hebben die vaccins ontvangen en hun personeel daarmee kunnen vaccineren. Huisartsenpraktijken in Gelderland ontvangen de vaccins in de week van 8 maart. Maar voor de andere provincies is de levering nog niet bekend en daarmee is dus ook niet bekend wanneer de medewerkers in die praktijken gevaccineerd kunnen worden. De LHV heeft aangedrongen op een andere mogelijkheid voor dit zorgpersoneel. VWS, RIVM en de GGDGHOR Nederland zijn ermee akkoord gegaan om dit via de GGD’en te regelen.

Uitnodiging via werkgevers
De regeling heeft betrekking op medewerkers die directe patiëntenzorg leveren; naast medewerkers die in dienst zijn, vallen hier ook stagiairs, zzp’ers en uitzendkrachten met zorgverlenende taken onder. Zowel in de huisartsenpraktijken als op de huisartsenposten (waar in de avond-, nacht- en weekenduren huisartsenzorg wordt geleverd). Werkgevers in de huisartsenzorg (praktijkhouders, werkgevers bij loondienstcentra en huisartsenposten) kunnen deze medewerkers een uitnodigingsbrief geven. Daarin staat informatie over de vaccinatie en staat beschreven hoe de medewerker een afspraak kan maken bij de GGD.

Bron: LHV

Plaats een reactie