Webinar Fractuurpreventie: we doen het samen, maar wie heeft de regie?

25-10-2023

Fractuurpreventie: we doen het samen, maar wie heeft de regie?
Webinar over fractuurpreventie speciaal voor de praktijkondersteuner en praktijkverpleegkundige

Speciaal voor praktijkondersteuners en praktijkverpleegkundigen in de huisartsenpraktijk die veel te maken hebben met patiënten met een verhoogd fractuurrisico is op maandag 13 november van 20.00 uur tot 21.00 uur het gratis webinar ‘Fractuurpreventie: we doen het samen, maar wie heeft de regie?’. Aanmelden voor dit gratis webinar kan tot 7 november hier.

Onderbehandeling van patiënten met een verhoogd fractuurrisico
Slechts een kwart van de mensen van 50 jaar en ouder met een botbreuk krijgt diagnostiek naar lage botdichtheid en wervelkolombreuken. Deze onderdiagnostiek leidt tot onderbehandeling van deze groep. Het voorkomen van nieuwe botbreuken is belangrijk voor de kwaliteit van leven. Maar hoe herken je patiënten met een verhoogd fractuurrisico? En waaruit bestaat de behandeling?

Bewegen, voeding en medicatie
In dit webinar worden delen van de vernieuwde NHG-standaard Fractuurpreventie die in 2024 zal verschijnen uitgelicht. Specifiek komt de rol van de praktijkondersteuner aan bod en het belang van de eigen regie van de patiënt. Ook zal een fysiotherapeut vertellen welke patiënten gebaat zijn bij beweegzorg door een Chronisch ZorgNet therapeut gespecialiseerd in Osteoporose, vallen & breken. En een diëtist van Chronisch ZorgNet zal meer vertellen over voeding en wanneer een diëtist ingeschakeld kan worden.

Sprekers
De volgende sprekers nemen je mee in dit verhaal: Harry van den broek (voorzitter Osteoporose Vereniging), Floor Willemse (praktijkondersteuner Somatiek), Wendy Clement (Chronisch ZorgNet therapeut Osteoporose, vallen & breken) en Lieke Hoeben (Chronisch ZorgNet diëtist), onder leiding van de host Luc Maartens (huisarts). Dit webinar wordt georganiseerd door de NVvPO en Chronisch ZorgNet.

Aanmelden en accreditatie
Je kunt je voor dit gratis webinar hier aanmelden.
Accreditatie is aangevraagd voor NVvPO leden.

Let op: jouw aanmeldgegevens worden alleen gebruikt voor deelname, het toekennen van de accreditatie en de evaluatie voor dit webinar

Plaats een reactie