Werken aan duurzame inzetbaarheid met platform Gezondeboel

04-07-2023

Alle medewerkers in de huisartsenzorg gezond en met plezier aan het werk houden wordt steeds belangrijker. Daarom zet SSFH de komende twee jaar extra in op duurzame inzetbaarheid. Om iedereen de kans te geven op een laagdrempelige manier aan de eigen duurzame inzetbaarheid te werken, lanceert SSFH het platform Gezondeboel.

Gezondeboel is een online e-Health platform voor werkenden in de huisartsenzorg. Met dit platform kan men zelf kiezen waar en wanneer zij willen werken aan de eigen mentale gezondheid en vitaliteit. Vanuit SSFH kunnen praktijkmedewerkers zich gratis registreren op Gezondeboel en gebruik maken van de (online) programma’s. Er worden online trainingen, op maat gemaakte workshops en coaching aangeboden op het gebied van werkdruk, agressie en ongewenst gedrag en loopbaanperspectief.

Activiteiten
Op het platform kunnen vragenlijsten ingevuld worden waarmee inzicht wordt verkregen in de persoonlijke knelpunten. Met deze inzichten van kan men gericht aan de slag. Daarnaast zijn er ook activiteiten die met het team opgepakt kunnen worden, zoals de maatwerkprogramma’s. Alle informatie over het activiteitenplan Duurzame Inzetbaarheid is terug te vinden op de website van SSFH.

Therapieland
Gezondeboel is onderdeel van Therapieland, een aanbieder van online programma’s voor de GGZ en huisartsenzorg. Door preventief te werken aan thema’s als mentale gezondheid en vitaliteit kan veerkracht worden versterkt en psychische kwetsbaarheid worden beperkt.

Platform Gezondeboel is mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en is onderdeel van het activiteitenplan om duurzame inzetbaarheid in de huisartsenzorg te bevorderen.

Plaats een reactie