Winnaars boek Ouderenzorg in de huisartsenpraktijk

23-01-2024

In het vakblad TvPO (december jl) stond de ledenactie waarbij 3 boeken Ouderenzorg in de huisartsenpraktijk gewonnen konden worden. Daar moest je wel wat voor doen, namelijk op een originele manier aangeven waarom jij de winnaar zou zijn. Uit de inzendingen heeft de jury de drie winnaars gekozen:

Monique Oosterhuis
Ik las het artikel in de nieuwe TvPO gids over het boek ouderenzorg. Ik zou dolgraag hier ook kans op willen maken dus vandaar mijn email. Ik werk al 16 jaar als POH-S in een (solo) huisartspraktijk in Maasdijk. Dit is een klein dorpje waar veel vergrijzing is. Ik zou daarom ook graag wat meer met ouderenzorg willen doen en te weten willen komen, want steeds meer ouderen krijgen wij in beeld die weinig bij de huisarts komen. Dit boek kan mij denk ik een goede leidraad geven hoe ik ouderenzorg in de huisartsenpraktijk kan opstarten. Daarnaast zal dit op het werk ook wat meer afwisseling geven, zodat ik mijn werk leuker en nog afwisselender kan maken in het nieuwe jaar.

Patricia Tipke (en Kristel van Dijk)
Waarom zou ik het boek Ouderenzorg in de huisartsenpraktijk graag willen winnen? Omdat ik: passie heb voor ouderen; meer verdieping wil van mijn kennis rondom de zorg voor ouderen; behoefte heb aan inspiratie voor de organisatie en uitvoering van het zorgproces. Dit boek (een alternatief SFMPC model ;-): S cherpt aan (benodigde kennis) F asciliteert (handige tools) M otiveert (noodzakelijke basis) P raktiseert (voorbeelden) C ommuniceert (samenwerking). Het boek lijkt mij een mooie aanvulling voor tips en ondersteuning in het werk als POH en huisarts in deze complexe en kwetsbare groep patiƫnten.

Inge Jansen
Ik stuur deze mail omdat ik heel graag het boek ouderenzorg in de huisartsen praktijk wil winnen. Ik ben sinds 1 jaar werkzaam als poh ouderenzorg (hiervoor alleen poh somatiek) en af en toe nog zoekende naar wat nu goede maar ook nuttige zorg is. Hiervoor vind ik het fijn en heel interessant om allerlei literatuur maar ook scholingen te volgen. Uiteraard ga dit boek delen met mijn collega’s zodat we allemaal goede zorg kunnen leveren.

Monique, Patricia en Inge, van harte gefeliciteerd. Het boek is naar jullie onderweg.

Note: Monique, Patricia en Inge hebben alle drie schriftelijk aangegeven dat hun naam en reactie mocht worden gepubliceerd

Plaats een reactie