Podcast: Huisartsenzorg is ook onze zorg!

27-06-2022

Huisartenzorg is ook onze zorg!

De toegankelijkheid van de huisartsenzorg staat op het spel. De druk op de huisartsenzorg móet worden aangepakt. Deze zomer maakt de overheid meerjarenplannen voor de zorg. We laten samen een stevig geluid horen: we willen concrete, afdwingbare afspraken om de drukte te verminderen. In het belang van alle patiënten!

In deze aflevering bespreekt Elisabeth van den Hoogen, bekend van www.debatdame.nl, met Petra Portengen, directeur/voorzitter van NVvPO en Etteke Kalthoff, praktijkondersteuner in Eindhoven de prachtige kanten van het vak als praktijkondersteuner. Een breed uitdagend vak die het steeds moeilijker krijgt door de wet en regelgeving. Zo wordt er gekort op patiëntentijd en komt de patiëntenzorg in het gedrang door de zogenaamde vinkcultuur. Een patiënt krijgt pas passende zorg als diegene voldoet aan alle vinkjes voordat het door de zorgverzekeraar wordt goedgekeurd. Dit kan niet zo langer!

Deze podcast aflevering is speciaal opgenomen voor de actie van 27 juni t/m 1 juli in samenwerking met diverse beroepsorganisatie uit de huisartsenzorg. Kom op 1 juli 2022 van 14:00-16:00 naar het Malieveld in Den Haag om jouw stem te laten horen voor de huisartsenzorg! Kijk voor meer informatie over de actieweek op www.huisartseninactie.nl en luister ook de andere interessante podcastaflevering die hiervoor speciaal zijn opgenomen door de NVvPM, NAPA en NVDA.

Podcast luisteren:
https://app.medicast.nl/course/41126?s=8354
/sites/default/files/huisartenzorg_is_ook_onze_zorg.mp3