Maak SMR bespreekbaar

03-10-2023

Er staat weer een nieuwe NVvPO DOET! podcast live! En wel een geaccrediteerde podcast met als titel ‘Maak SMR bespreekbaar’! Zeer toepasselijk voor de Stoptober maand, die dit jaar haar 10-jarig jubileum viert.

In deze podcast bespreekt Anika Corpeleijn (directeur/bestuurder NVvPO) samen met Esther Croes (Trimbos), Annemarie Zwetsloot (Coördinator SMR-programma) en Linda Huisman (POH) het Very Brief Advice (VBA+). Dit is een krachtig hulpmiddel om patiënten te motiveren om te stoppen met roken. Daarnaast hoor je ideeën hoe je als POH het SMR breder onder de aandacht kunt brengen in de huisartsenpraktijk. Kortom blijf luisteren en leer hoe we samen het verschil kunnen maken.

Wat is het verschil met de ‘gewone’ podcast?
De geaccrediteerde podcast kenmerkt zich door een vast format wat begint met een introductie waarin de leerdoelen worden genoemd. Deze leerdoelen worden daarna in een tafelgesprek met deskundigen uitgewerkt. Tot slot wordt nog kort op de leerdoelen gereflecteerd. Aan het eind volgen bij de NVvPO podcast nog zeven toetsvragen. Met onze geaccrediteerde podcasts, die 30 minuten duren, kun je een ½ punt verdienen. Hiervoor moeten 5 van de 7 vragen goed zijn beantwoord (70%). Ter bevestiging ontvang je een certificaat.

Podcast luisteren?
Omdat deze podcast voornamelijk bedoeld is voor praktijkondersteuners/praktijkverpleegkundigen en huisartsen, hebben we deze op de medische podcasts app van onze partner MedischeScholing.nl geplaatst. Je kunt de podcast ‘Maak SMR bespreekbaar’ hier luisteren.

Aanvullende informatie
https://platformsmr.nl/
• VBA(+): https://www.trimbos.nl/aanbod/webwinkel/pm0764-vba-implementatie-toolkit/
• Stoptober: https://stoptober.nl/
• Gratis boek via PlatformSMR: https://platformsmr.nl/vragen/een-gratis-boek-doe-mij-er-maar-twee/
https://www.thuisarts.nl/stoppen-met-roken

E-learning: https://www.trimbos.nl/aanbod/webwinkel/af1947-het-stoppen-met-rokenadvi…

YouTube promotiefilmpje van Linda Huisman: Het Stoptober Promotiefilmpje: https://youtu.be/n4dluszYzAo?si=f4s0_a3jh8SZrubQ