Functiewaardering

09-09-2023

Er staat weer een nieuwe NVvPO DOET! podcast live! Bij de NVvPO ontvangen we veel vragen van leden over functiebeschrijving en functiewaardering. Hoe beschrijf je een functie? Wie bepaalt de functiewaarde? Welke invloed heb ik zelf?

In deze boeiende aflevering gaat Anika Corpeleijn (directeur-bestuurder NVvPO), in gesprek met twee deskundigen op het gebied van CAO-onderhandelingen voor praktijkondersteuners en verpleegkundigen in de huisartsenzorg: Berry van Bruchem, Beleids- en CAO-medewerker bij de NVvPO, en Frits Henstra, advocaat en ervaren CAO-onderhandelaar. Samen verkennen zij de meest genoemde kwesties die door de leden zijn aangedragen. Onderwerpen zoals het persoonlijke levensfasebudget en de verruiming van verlofuren worden uitgebreid besproken aan de onderhandelingstafel van de CAO. Bovendien werpen we een licht op een belangrijk thema dat vaak ter sprake komt: functiewaardering en functiebeschrijving, hoewel dit niet in het CAO-overleg wordt behandeld. Hoe wordt deze functiebeschrijving en waardering eigenlijk tot stand gebracht? Berry en Frits gaan je hierover uitgebreid informeren.

Podcast luisteren?
Omdat deze podcast voornamelijk bedoeld is voor praktijkondersteuners/praktijkverpleegkundigen en huisartsen, hebben we deze op de medische podcasts app van onze partner MedischeScholing.nl geplaatst. Je kunt de podcast ‘Is functiewaardering onderhandelbaar?’ hier luisteren.