Podcast: Praktijkondersteuners verliezen hun baan: zorgverzekeraar betaalt niet langer

04-02-2022

Zorgverzekeraar Zilveren Kruis heeft de bekostiging van praktijkondersteuners aangepast. Hierdoor is het voor veel huisartsen erg lastig of niet langer mogelijk geworden om de praktijkondersteuner (POH, POH-ouderen) volledig te financieren. Dit heeft zelfs tot gevolg dat sommige praktijkondersteuners reeds hun baan verloren hebben. De bevlogen huisartsen (166 in het totaal) spannen op 10 februari aanstaande een kort geding aan tegen de zorgverzekeraar en eisen een andere wijze van financiering. NVvPO DOET! is uiteraard nauw betrokken en strijdt mee tegen dit nieuwe beleid.

Nieuwe ontwikkelingen
Omdat de overgangsperiode naar deze nieuwe inkoopmaatregelen voor huisartsen te krap was en er al lange tijd veel klachten en vragen zijn, heeft Zilveren Kruis aflopen week bekend gemaakt huisartsen een keuze te bieden. Huisartsen kunnen vanaf 1 april aanstaande kiezen voor het huidige of voor het vorige POH(s) beleid.

Wat is er nu precies aan de hand?
Tijdens onze podcast NVvPO DOET! leggen we het je uit. Directeur/voorzitter van de NVvPO, Petra Portengen, gaat hierover in gesprek met een huisarts en een praktijkondersteuner. Waarom hebben huisartsen een kort geding aangespannen en zijn zij een petitie gestart? Gaan praktijkondersteuners echt hun baan kwijtraken? We vinden het belangrijk jou hierover te informeren.

Hoe werkt het?
Omdat deze podcast voornamelijk bedoeld is voor praktijkondersteuners en huisartsen hebben we deze op de medische podcasts app van onze partner MedischeScholing.nl geplaatst. Op korte termijn verwachten we je hier ook geaccrediteerde podcasts aan te kunnen bieden.

Hoe beluister ik de podcast?
1. Download de app Medicast gratis in de appstores voor android of iOS
2. Gebruik de uitnodigingscode MEDICAST22
3. Log in met je MedischeScholing account
4. Klik op het podcastkanaal NVvPO DOET! en op de knop ‘volgen’
5. Luister de podcast!

We houden je via onze website, social media en dit podcastkanaal actief op de hoogte van de situatie.

Heel veel luisterplezier!